Er waren al wat bruggetjes gemaakt maar vanaf 1 december is het officieel. De samenwerking tussen Stichting Siguranţa en Stichting Go For Gambia. De samenwerking komt voort uit het geloof dat er samen meer bereikt kan worden. Door de krachten te bundelen is het daardoor mogelijk om iets te kunnen betekenen voor kansarme vrouwen en jongeren in Gambia.

Stichting Go For Gambia

Go For Gambia vind het belangrijk om de problemen van kansarme vrouwen en jongeren in de Gambiaanse samenleving te erkennen. Deze groepen zijn zoekende naar sociale rechten, economische emancipatie en een verbetering van levensonderhoud.

De situatie voor vrouwen verslechtert nog altijd met een toename van het aantal echtscheidingen. Hierdoor blijven velen te zwak om goed voor zichzelf en hun gezinnen te kunnen zorgen. Laat staan om armoede te bestrijden.

Wanneer je in Gambia uit een arme achtergrond komt is de kans op het afronden van een opleiding of het hebben van een Gambiaans modaal inkomen minimaal.

Go For Gambia heeft de wens om gelijkheid, democratisering, mensenrechten, cultuur, milieuontwikkeling en voedselzekerheid voor de groepen jongeren en vrouwen te bevorderen.

Samenwerking met Stichting Siguranţa

Vanwege de samenwerking met Stichting Siguranţa komen er extra financiële mogelijkheden om de problemen in Gambia aan te pakken. Verder zal ook de expertise in het aanpakken van diverse problematiek een grote rol spelen.

Opzetten ambachtsschool in Gambia

Een van de gemeenschappelijke activiteiten die Stichting Siguranţa en Stichting Go For Gambia gaan uitvoeren is het ‘opzetten van een ambachtsschool’. Op deze ambachtsschool in Gambia gaan kinderen aan de slag met het leren van de vaardigheden rondom het gebied van engineering. Zij leren dit door de technieken uit te voeren onder leiding van specialisten als Allieu. Het doel van de ambachtsschool is om met het leren van deze vaardigheden kansen te creëren. Allieu van Stichting Go For Gambia is bevoegd les te geven en zal hierin dan ook een leidende rol gaan spelen.

Irrigatiepompen in Gambia

Een andere manier waarop Stichting Siguranţa en Stichting Go For Gambia samen een bijdrage leveren is met het plaatsen van irrigatiepompen voor boeren. Vanwege droogte is het voor boeren in onder andere Gambia moeilijk om een goede oogst van het land te halen. Door het plaatsen van irrigatiepompen kan een boer makkelijker aan water komen waardoor er een betere oogst is. Met de opbrengsten van die oogst is hij vervolgens beter in staat om het gezin te onderhouden.

Duurzame oplossingen

Alles in de samenwerking richt zich op het bieden van duurzame oplossingen. Oplossingen die op de lange termijn ook nog effect hebben en bijdragen aan de zelfredzaamheid van de Gambiaanse mensen zelf.

Vanaf 1 december is de samenwerking tussen de twee stichtingen dus officieel. Vandaar er ook voor is gekozen de websites van Stichting Go For Gambia met die van Stichting Siguranţa te fuseren. Op deze manier is het voor klanten en donateurs duidelijker waar de stichtingen gezamenlijk voor staan.